Alweer vroege exit voor Serena Williams, Tsjechische topper te sterk in Cincinnati

Alweer vroege exit voor Serena Williams, Tsjechische topper te sterk in Cincinnati

De comeback van Serena Williams verloopt nog altijd niet van een leien dakje. Na haar vernederende nederlaag tegen Konta in San Jose werd de Amerikaanse ook in Cincinnati al vroeg uitgeschakeld. In de tweede ronde moest ze het afleggen tegen tweevoudig Wimbledon-kampioene Petra Kvitova.

Sowieso was het een affiche om naar uit te kijken, want beiden worden nog altijd tot de top van het damestennis gerekend. Kvitova maakte het eerste kloofje toen ze 4-2 voorkwam in de eerste set. Ze zou die voorsprong niet meer uit handen geven en haalde de set zelfs binnen op de opslag van Serena.

Dat de jongste van de Williams-zussen zich niet zonder slag of stoot gewonnen zou geven, daar kon je donder op zeggen. De tweede set bracht een heel ander spelbeeld met Williams die beduidend beter was dan haar opponente. Deze keer moest Kvitova twee keer haar service inleveren.

LAATSTE SET BESLIST DOOR 1 BREAK

De beslissing kwam er in het zesde spel van de derde set. Williams gaf een 40-15-voorsprong uit handen en zag Kvitova toeslaan bij haar tweede breakpunt in dit game. Zo stond de Tsjechische ineens 4-2 voor. Ze had aan één break voldoende in de laatste set en haalde de winst binnen met 6-3, 2-6 en 6-3. Bekijk hieronder de hoogtepunten uit de match. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws