Van Uytvanck komt terug op schorsing ex-dubbelpartner: "Wil dat deze sport clean blijft"
Redactie
| 0 reacties

Alison Van Uytvanck vastberaden om het tennis clean te houden

Van Uytvanck komt terug op schorsing ex-dubbelpartner: "Wil dat deze sport clean blijft"

Alison Van Uytvanck kwam onlangs met een opvallend bericht in het nieuws. Er werd immers geprobeerd om haar om te kopen. Niet voor een bepaald resultaat, wel om zich terug te trekken uit het dubbelspel op Wimbledon 2017. Van Uytvanck doet nu nog eens het volledige verhaal.

"Mijn voormalige coach Alain De Vos en ik werden dag en nacht gestalkt door Shuai Peng, die wilde dat ik me terugtrok uit het dubbeltoernooi. Zij wilde met Mirza gaan samen spelen terwjil de deadline al gepasseerd was. Mijn ex-coach ging naar de integriteitscommissie en zij hebben deze zaak in alle discretie onderzocht", legt Van Uytvanck op Twitter uit wat de aanleiding was.

"Op basis van het gevonden bewijs heeft de commissie besloten om haar te schorsen. Tennis is steeds alles voor mij geweest, al van toen ik nog een klein meisje was. Daarom wil ik dat deze sport clean blijft", verklaart de Belgische.

EX-NUMMER 1 IN HET DUBBEL

Peng werd geschorst voor zes maanden en kreeg een geldboete opgelegd van 10 000 dollar. De Chinese is niet van de minste. In het enkelspel bereikte ze de subtop met als hoogste notering een veertiende plaats. In het dubbel bereikte ze zelfs al de eerste plaats op de wereldranglijst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws