Rijzende ster Tsitisipas komt niet zomaar uit de lucht gevallen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Opmars Tsitispas zat er al tijdje aan te komen

Rijzende ster Tsitisipas komt niet zomaar uit de lucht gevallen
Foto: © photonews

Op Nadal na versloeg hij de voorbije weken zowat alle toppers. Goffin, Thiem, Alexander Zverev, Djokovic, Anderson: ze gingen allemaal voor de bijl tegen Stefanos Tsitsipas. Toeval is dat zeer zeker niet. De doorbraak van dit jonge talent zat er al een tijdje aan te komen.

De eerste tekenen kwamen er in het najaar van 2017 toen hij stilaan begon om flitsen van zijn klasse te laten zien. Hij won in Genua een challenger op gravel, kon in Shanghai gelijke tred houden met opslagkanon Isner en haalde in Antwerpen de halve finales door onder andere Goffin te verslaan. De intussen 20-jarige Tsitsipas heeft inmiddels ook echt aansluiting gemaakt bij de subtop.

LEFGOZER

Het is niet moeilijk om te zien waarom. Naast een stevig slagenarsenaal, waarop menig proftennisser wel beroep kan doen, is het vooral een lefgozer. Tsitsipas deinst niet zomaar terug. Zijn jeugdigheid resulteert op de baan in een soort onbevangenheid waardoor ook hoger gerangschikte spelers hem weinig angst inboezemen.

Wat ons voorts ook bevalt: hij is een publiekspeler. De Griek verstaat de kunst om mensen te inspireren. De voorbije week zaten er in de tribunes steevast een horde landgenoten van hem die enthousiast met hen meeleefden. Terwijl er toch niet in Athene, maar in Toronto gespeeld werd.

VEELZIJDIGHEID VEELBELOVEND

Zijn tennistieke troeven zijn niet te weerleggen. Hij kan ook op allerlei ondergronden uit de voeten. In april versloeg hij overtuigend Dominic Thiem op diens zo geliefde gravel. Die overwinning betekende dat Tsitsipas de top vijftig indook. Zijn successen op hardcourt brengen hem nu de top vijftien binnen. De youngster beschikt dus over de veelzijdigheid om het op allerlei toernooien ver te schoppen.

In Cincinnati is hij in de eerste ronde de tegenstander van David Goffin. De Luikenaar zal zijn tenen mogen uitkuisen om er deze keer wel voorbij te geraken. In elk geval gaat het tennispubliek nog jaren kunnen genieten van de kunsten van Tsitsipas.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws