Reeks stunts van toptalent is ten einde, Rafael Nadal koning van Toronto
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Rafael Nadal wint toernooi van Toronto na winst in finale tegen Tsitsipas

Reeks stunts van toptalent is ten einde, Rafael Nadal koning van Toronto

Rafael Nadal heeft nog maar eens bewezen dat hij momenteel de beste speler ter wereld is. Ook Toronto 2018 staat nu op zijn palmares. Nochtans had zijn tegenstander in de finale zowat alle andere toppers op het toernooi naar huis gespeeld. Nadal was voor Tsitsipas echter te sterk.

Het eerste spelletje kon de jonge Griek nog wel blanco meepikken, maar in de volgende vijf games plaatste Nadal hem onder een enorme druk. Een verschroeiende tussenspurt van de Spanjaard en het stond plots 5-1. Ook uitserveren deed Nadal in stijl: met een blanco opslagspel ging hij naar setwinst.

Toen Nadal in de tweede set meteen 2-0 uitliep, leek een walk-over in de maak. Zover kwam het niet: Tsitsipas herpakte zich en hield het verschil beperkt tot één break. Toen het moment daar was om het af te maken, verloor Nadal voor het eerst een servicegame. Bij zijn volgende opslagbeurt, moest hij zelfs een setbal wegvegen om de tiebreak te halen. Daarin kwam zijn klasse dan wel weer naar boven. Zo werd het 6-2 en 7-6 (7/4).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws