Halep doet kunststukje vanop Roland Garros fijntjes over, taaie tegenstandster komt weer net tekort
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Simona Halep klopt Sloane Stephens in finale Montreal

Halep doet kunststukje vanop Roland Garros fijntjes over, taaie tegenstandster komt weer net tekort

Simona Halep heeft haar nummer één-positie op de wereldranglijst weer wat extra kleur gegeven. Ze was de beste in Cincinatti, haar derde toernooizege al dit jaar. In de finale moest ze zich wel voorbij een oude bekende knokken. Stephens maakte het haar lastig, maar Halep zegevierde wel opnieuw.

Sloane Stephens was al de opponente van Halep in de Roland Garros-finale. Toen won de Roemeense in drie sets en zo zou het ook deze keer verlopen. Halep liep in het wedstrijdbegin 4-1 uit, maar met drie spelletjes op rij kwam Stephens langszij. Vervolgens moest diende het topreekshoofd vier setballen te redden om het dan diep in de tiebreak zelf af te maken.

GEEN MENTALE TIK

Toch een mentale tik zou je denken, maar Stephens liet zich niet van de wijs brengen. De Amerikaanse kwam 1-3 voor in de tweede set en gaf die voorsprong niet meer uit handen. In tegendeel, op de opslag van haar tegenstandster kon ze de set binnenhalen.

In de beslissende derde set zetten beide speelsters een paar reeksjes neer. Van 2-0 voor Halep ging het naar 2-2 waarna de drie volgende spelletjes toch weer naar de Roland Garros-winnares gingen. Stephens knokte nog terug naar 5-4, maar dan was haar rijk uit. Halep won met 7-6 (8/6), 3-6 en 6-4 en mocht de trofee in de lucht steken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws