Elise Mertens en Alison Van Uytvanck schrijven geschiedenis

Elise Mertens en Alison Van Uytvanck schrijven geschiedenis
Foto: © photonews

Hun prestaties op de Rogers Cup hebben Elise Mertens en Alison Van Uytvanck geen windeieren gelegd. Ze gaan er allebei op vooruit op de WTA-ranking. Hoewel de plaatswinst niet spectaculair is, is het voor beiden wel goed voor een nieuwe hoogste notering.

Elise Mertens haalde in Montreal de kwartfinales na zeges tegen Bouchard, Zhang en Sabalenka. Zo kon ze een klein beetje het verschil maken tegenover de andere subtoppers. Mertens gaat van plaats vijftien naar positie nummer veertien op de wereldranglijst.

VAN UYTVANCK DICHTER BIJ TOP DERTIG

Van Uytvanck behaalde een overtuigende overwinning tegen de Russische Zhuk en bereikte de tweede ronde. Voldoende om vier plaatsen te stijgen op de wereldranglijst. Van Uytvanck is deze week het nummer 37 van de wereld.

Voor de andere Belgische tennisspeelsters is er minder goed nieuws. Kirsten Flipkens staat op de 48ste plaats, één positie lager dan vorige week. Yanina Wickmayer moest twee plaatsjes prijsgeven en is nu 96ste. Bij de mannen is David Goffin nog altijd als elfde gerangschikt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws