Rafael Nadal wacht op Griekse giantkiller in finale Toronto
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Rafael Nadal en Stefanos Tsitsipas staan in finale in Toronto

Rafael Nadal wacht op Griekse giantkiller in finale Toronto

Nummer één van de wereld Rafael Nadal is bezig om zijn favorietenrol volop waar te maken in Toronto. Met een zege tegen Kachanov plaatste hij zich voor de finale. Al is de Spanjaard nog niet thuis, want in die finale wacht het Griekse toptalent Tsitsipas. Die pakte al de scalp van heel wat toppers.

Dominic Thiem, Alexander Zverev, Novak Djokovic en in de halve finales ook Kevin Anderson: ze moesten er allemaal aan geloven. Anderson had tegen Tsitsipas nochtans de eerste set gepakt door de tiebreak te winnen met 7-4. Vroeg in de tweede set lukte Tsitsipas de enige break uit de partij. De match eindigde in een nieuwe tiebreak.

BACKHAND OP DE LIJN OP MATCHBAL TEGEN

Nadat hij eerst zelf al een matchbal had, kwam de jonge Griek vervolgens 6-7 achter. Vol lef knalde hij op matchpunt tegen een backhand op de lijn. Vervolgens serveerde hij nog een ace en tijdens de volgende rally pakte hij de winst. Tsitsipas vloerde Anderson met 6-7 (4/7), 6-4 en 7-6 (9/7).

Nadal moest hierna nog aan de bak. Hij zag een vroege 2-0-voorsprong tenietgedaan, maar klaarde de klus in de eerste set zelf ook in de tiebreak. In de tweede set ging hij een keertje meer door de opslag van zijn tegenstander dan omgekeerd. Zo werd het 7-6 (7/3) en 6-4 voor de Spanjaard. Benieuwd wat dat gaat geven in de finale.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws