Drievoudig grandslamwinnaar is na hels jaar weer op de goede weg
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Stanislas Wawrinka werkt aan de weg naar boven en maakt progressie

Drievoudig grandslamwinnaar is na hels jaar weer op de goede weg
Foto: © photonews

Tennisfans mogen stiekem hopen dat we er naast Andy Murray nog een andere topper bij krijgen die weer kan aanknopen met zijn betere spelniveau. Het gaat met mondjesmaat en het is niet altijd zichtbaar in de resultaten, maar Stan Wawrinka lijkt aan de betere hand.

Puur kijkend naar de uitslagen is nochtans ook recent nog altijd niet veel soeps: eerste ronde op Queen's, tweede ronde Wimbledon, eerste ronde eruit in Washington en achtste finale in Toronto. Wie het verloop van zijn wedstrijden wat van naderbij bekijkt, leert echter dat Wawrinka wel degelijk progressie maakt. De winnaar van de Australian Open 2014, Roland Garros 2015 en US Open 2016 bouwt aan de weg naar boven.

Een eerste duidelijk positief signaal was de overwinning tegen Dimitrov, toch de nummer vijf van de wereld, op Wimbledon. De Bulgaar kampte dan wel zelf met een vertrouwenscrisis, voor Wawrinka was het een hindernis die hij overwonnen had. De eerste spraakmakende zege sinds hij zijn zware knieblessure opliep in de voorgaande editie van Wimbledon.

Dat goede resultaat bevestigen zat er toen niet in. Tenslotte was het ook te doen op gras, Wawrinka's minst favoriete ondergrond. Gisteren lukte het wel in Toronto. Nadat hij in de eerste ronde enfant terrible Kyrgios eruit had gemept, bevestigde de Zwitser - zij het met veel moeite - tegen Fucsovics. Wat pas echt de hoop doet oplaaien, is zijn prestatie die hierna volgde tegen Rafael Nadal.

HOOPGEVENDE PRESTATIE TEGEN NADAL

Wawrinka moest het hoofd buigen in twee sets, maar het was wel een spannende partij en in elke set had hij kansen. Een teken dat hij stilaan in de buurt komt van het niveau van de toppers. Op dit moment kan elke match nog moeilijk zijn, maar positief is zijn vechtlust. Soms kan hij eens een hele set op een hoopje gespeeld worden om dan toch de volgende sets te winnen. Zolang hij dat blijft opbrengen, moet het wel goedkomen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws