Gemiste setbal keerpunt voor Van Uytvanck tegen nummer zestien van de wereld
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Alison Van Uytvanck verliest in tweede ronde in Montreal van Ashleigh Barty

Gemiste setbal keerpunt voor Van Uytvanck tegen nummer zestien van de wereld
Foto: © photonews

Na haar overwinning tegen de Russische Zhuk kwam Alison Van Uytvanck in de tweede ronde in Montreal uit tegen Ashleigh Barty, het nummer zestien van de wereld. Van Uytvanck deed het een set lang best goed, maar verloor alsnog met 6-7 (7/9) en 2-6.

De Australische Barty had in haar eersterondepartij een break goedgemaakt in de laatste set en was ook tegen Van Uytvanck op achtervolgen aangewezen. Ali had de beste start en kwam 3-1 voor. De break voorsprong verdween echter onmiddellijk van het scorebord. Daarna bleef het gelijkop gaan, zodat een tiebreak onvermijdelijk was.

MENTALE TIK

Van Uytvanck kwam in de breaker 6-5 voor en had dus een setpunt. Barty veegde de setbal weg. Enkele punten later was het de Aussie die met de eerste set aan de haal ging. Ontegensprekelijk een mentale tik voor Van Uytvanck.

De veer was gebroken bij de Belgische, die in de tweede set meteen tegen een break achterstand aankeek. Heel even rechtte Ali nog de rug: ze maakte er 2-2 van. De volgende vier spelletjes gingen wel naar Barty en zo zat het avontuur van Van Uytvanck in Montreal erop.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws