David Goffin moet na 2020 Masters-titel mogelijk elders gaan najagen

David Goffin moet na 2020 Masters-titel mogelijk elders gaan najagen
Foto: © photonews

Het beste resultaat in een groot toernooi voor David Goffin is voorlopig zijn finaleplek vorig jaar in de ATP Tour Finals, oftewel de Masters. Het toernooi voor de acht beste spelers ter wereld gaat al meerdere jaren door in Londen, maar daar zou verandering in kunnen komen.

Goffin verloor vorig jaar de finale van de ATP Tour Finals in drie sets van zijn zwarte beest, de Bulgaar Grigor Dimitrov. Nog tot 2020 zal het toernooi zeker in Londen doorgaan. Dat zal dan al voor het twaalfde jaar op rij zijn. Over wat er daarna gebeurt, bestaat geen zekerheid. De ATP wil immers de opties verkennen.

DEFINITIEVE BESLISSING IN MAART

In een mededeling van de ATP heet het dat geïnteresseerde partijen zich kunnen melden bij de Sports Business Group tegen ten laatste 2 november. Een definitieve beslissing moet niet verwacht worden voor maart 2019. Afwachten dus welke landen en steden er met een voorstel komen.

In de O2 Arena in Londen komen er over de hele duur van zo'n toernooi, acht dagen, geregeld 250 000 toeschouwers over de vloer. Dat kan een belangrijke factor zijn voor de Britse hoofdstad om het evenement langer aan zich te binden. Steden als Peking of Abu Dhabi kunnen er in theorie echter veel meer geld tegenaan smijten. In elk geval is het uitkijken naar de aankondiging van de ATP in maart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws