Angelique Kerber legt uit waarvoor ze tijd nodig had nadat ze met haar Belgische coach Wimbledon veroverde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Na triomf op Wimbledon maakt Angelique Kerber zich op voor hardcourtseizoen

Angelique Kerber legt uit waarvoor ze tijd nodig had nadat ze met haar Belgische coach Wimbledon veroverde
Foto: © photonews

Op Wimbledon veroverde Angelique Kerber haar derde Grand Slam door Serena Williams te kloppen in de finale. Een triomf die de Duitse kon delen met haar Belgische coach Wim Fissette. Het bracht wel één en ander teweeg. Na haar titel had Kerber even wat tijd voor zichzelf nodig.

"Na Wimbledon heb ik een beetje tijd voor mezelf genomen om te realiseren wat er gebeurd was en wat ik bereikt had tijdens die twee weken", vertelde Kerber tijdens een interview in een filmpje van de WTA. "Eén van mijn grootste dromen werd werkelijkheid door het winnen van dit speciale toernooi. Nu ben ik in Montreal. Het hardcourtseizoen start opnieuw en daar kijk ik ook naar uit."

Het is opvallend wat voor een constante speelster Kerber is in vergelijking met sommige van haar concurrenten. "Voor mij is het belangrijk om mijn tennis te blijven verbeteren. Ik wil er een jaar met regelmaat van maken en er zijn nog enkele maanden te gaan. In elke match op elk toernooi ga ik mijn best doen."

OMGAAN MET DRUK EN VERWACHTINGEN

Nadat ze haar definitieve doorbreek kende, volgde een minder jaar. Kerber is nu nog sterker dan ooit teruggekomen. "Voor mij was 2017 een belangrijk jaar. Ik deed nieuwe ervaringen op. In 2018 had ik meteen een goede start in Australië. Het mentale is ook altijd belangrijk. Ik heb de laatste twee jaren geleerd om met de druk en de verwachtingen om te gaan. Zonder die laatste jaren zou ik niet de speelster zijn die ik vandaag ben."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws