Voor Yanina Wickmayer zit het Canadese avontuur er al erg vroegtijdig op, haalbare lotingen voor 'Ali' en 'Flipper'
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Yanina Wickmayer meteen uitgeschakeld in eerste kwalificatieronde van Rogers Cup

Voor Yanina Wickmayer zit het Canadese avontuur er al erg vroegtijdig op, haalbare lotingen voor 'Ali' en 'Flipper'
Foto: © photonews

Yanina Wickmayer heeft de kwalificaties op de Rogers Cup in Canada niet overleefd. Geen hoofdtabel dus voor onze landgenote. Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens hebben het getroffen met hun loting.

Yanina Wickmayer (WTA 94) geraakte niet door haar eerste kwalificatieronde. De Vlaams-Brabantse botste op Caroline Dolehide, het nummer 113 van de wereld. Wickmayer verloor met 6-3 en 6-4 en mag zo meteen haar koffers pakken in Montréal. 

Flipper knokt zich een weg naar hoofdtabel

Kirsten Flipkens, nochtans het nummer 45 op de WTA-ranking, moest zich ook via de kwalificaties een weg naar de hoofdtabel knokken. 'Flipper' won met 6-1, 6-4 van Bethanie Mattek-Sands (WTA 381) en met 1-6, 6-1, 6-2 van Andrea Hlavackova (WTA 596). Zo mag ze het in de eerste ronde opnemen tegen thuisspeelster Francoise Abanda (WTA 191). Op papier een haalbare loting. 

Alison Van Uytvanck (WTA 40) kreeg sowieso een kwalificatiespeelster tegenover zich. En dat is uiteindelijk Sofya Zhuk geworden. De jonge Russische - geboren in 1999 - staat pas 149e op de wereldranglijst. 14e reekshoofd Elise Mertens neemt het dan weer op tegen Genie Bouchard (WTA 123).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws