David Goffin en Elise Mertens krijgen zware (Canadese) lotingen op de Rogers Cup
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Zware lotingen voor Elise Mertens en David Goffin op de Rogers Cup

David Goffin en Elise Mertens krijgen zware (Canadese) lotingen op de Rogers Cup
Foto: © photonews

De Belgische nummer één van het mannen- en vrouwentennis zijn deze week aan de slag op de Rogers Cup in het Canadese Toronto en Montreal. Maar David Goffin en Elise Mertens krijgen een lastige loting voorgeschoteld.

David Goffin (ATP 11) moet het in zijn eerste ronde in Toronto meteen opnemen tegen thuisspeler Milos Raonic. De Canadees staat 30e op de ATP-ranking, na verschillende blessures, maar is de voormalige nummer 5 van de wereld. Raonic trok al drie keer aan het langste eind, de Luikenaar won twee onderlinge duels.

In de derde ronde wacht er voor Goffin mogelijk een duel tegen Grigor Dimitrov (ATP 6), tevens zijn dubbelpartner in Toronto. 

Meteen tegen Bouchard

Ook Elise Mertens wacht een lastig parcours op de Rogers Cup. De Limburgse krijgt met Eugenie Bouchard ook een Canadese tegenover zich. De tennisbabe is wel afgezakt naar de 123e plek op de WTA-ranking. In een eventuele derde ronde wacht mogelijk tweede reekshoofd Caroline Wozniacki (WTA 2). 

Bovendien sukkelt Mertens met een blessure aan haar rechterarm. Die speelde haar al parten tijdens haar verloren halve finale in San José. "Ik had pijn aan mijn rechterarm en die straalde uit tot aan mijn schouder", aldus de leading lady van het Belgsiche vrouwentennis in HLN

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws