Ondanks knalprestaties van Rafa, Roger en Novak is comeback Andy Murray godsgeschenk
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Tenniswereld kan alleen maar blij zijn met comeback Andy Murray

Ondanks knalprestaties van Rafa, Roger en Novak is comeback Andy Murray godsgeschenk
Foto: © photonews

Er is nog een hele weg te gaan, maar Andy Murray is stilaan weer in staat om het de betere spelers moeilijk te maken en staat ook weer met zijn gekende strijdlust op de baan. Het herentennis kan er alleen maar beter van worden. Want ondanks de andere toppers werd Murray echt wel gemist.

Nagenoeg een heel jaar was de Schot er vantussen, van Wimbledon vorig jaar tot net voor Wimbledon dit jaar. Hij maakte zijn rentrée op Queen's. Uit vrees dat lange vijfsetters wel eens teveel zouden zijn voor zijn kwetsbare lichaam, zegde Murray af voor de Grand Slam uit het Verenigd Koninkrijk. Intussen is Murray in Washington aan het bewijzen dat er in de tussentijd progressie is gemaakt.

Niet dat hij er al zijn allerbeste niveau haalt. Dat niet. Wel staat hij met een geweldige vechtersmentaliteit op de baan waardoor hij er de winst toch weer kan uitslepen. Ook tegen iemand als Kyle Edmund, die zeker zijn plaats heeft in de subtop. Murray won drie keer op rij een driesetter en plaatste zich zo voor de kwartfinales.

EMOTIONELE MURRAY

Hij kan al eens momenten hebben dat hij tegen zichzelf begint te jammeren, maar vooralsnog haalt hij vooral kracht uit zijn ingesteldheid. Dat is de Murray die we gemist hebben. Want toppers die hun emoties de vrije loop laten kunnen ook anderen inspireren. En er zijn weinig topspelers die het zo van de emotionele beleving van hun sport moeten hebben als Andy Murray.

STRAKS WEER GROTE VIER?

Nadat hij een thriller tegen Marius Copil overleefde, kwamen de tranen boven. Zoals dat ook het geval was toen hij van Federer verloor in de finale op Wimbledon. Een jaar later klopte Murray Djokovic in de Wimbledon-finale. Het kan dus als een signaal gezien worden dat het beste er weer zit aan te komen. Goed mogelijk dat er binnenkort dus weer van 'de grote vier' gesproken kan worden en het niveau van het mannentennis nog eens naar omhoog gaat.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws