Alles wijst op brandende ambitie bij Elise Mertens
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Trainerswissel duidt op brandende ambitie bij Elise Mertens

Alles wijst op brandende ambitie bij Elise Mertens
Foto: © photonews

Vanavond laat zal Elise Mertens in Washington de baan op stappen voor haar partij tegen Johanna Konta, die eerder Serena Williams een pak voor de broek gaf. Het is precies in dit soort wedstrijden dat Mertens nog vooruitgang wil boeken. Aan ambitie geen gebrek bij de beste speelster van België.

Nochtans is het waarschijnlijk niet meteen datgene wat men met Elise Mertens linkt. In interviews oogt Mertens sereen, stabiel, correct. Vriendelijk ook. Daarachter schuilt echter een brandende ambitie om door te stoten tot de absolute top. Het kan haast niet anders.

DRIE COACHES IN EEN JAAR

Waaorm neemt ze anders drie coaches in één jaar. De eerste coach was ook haar vriend, iemand uit haar vertrouwde omgeving. Intussen werd een punt gezet achter de samenwerking en de relatie met Robbe Ceyssens. Nadien werd Mertens getraind door de Nederlander Vleeshouwers, maar niet langer dan enkele maanden. Met Kindlmann beschikt ze nu over een coach die ervaring heeft in het internationale circuit.

Die wilde ze dus maar al te graag in haar kamp. Dat verraadt ook iets. Elise Mertens is nummer vijftien van de wereld. Als ze daar vrede mee nam, hoefde ze niet van coach te veranderen. Dat ze nog maar weinig wedstrijden tegen toptienspeelsters won, is een doorn in haar oog. Dat ze tegen de nummer één van de wereld er twee keer niet aan te pas kwam, heeft ze ook meegenomen. Het duidt op één ding: Elise wil meer, nog meer, dan wat ze tot nu toe bereikte.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws