Waarom één offday Serena zeker niet zal doen panikeren

Waarom één offday Serena zeker niet zal doen panikeren
Foto: © photonews

Met 6-1 en 6-0 verliezen van Johanna Konta: het is ongezien voor een speelster voor Serena Williams. Toch is het nog veel te vroeg om één van de beste speelsters ooit te begraven. Serena beweerde na de afstraffing er het positieve uit te halen. En dat waren echt geen loze woorden.

De statistieken van de match gaven aan dat Serena echt wel ver onder haar niveau bleef. Ze sloeg zeven dubbele fouten en kreeg maar veertig procent van haar eerste opslagen binnen. Zaken die alles met zichzelf te maken hebben en niets met haar tegenstandster. Het toont aan dat dit lang niet het begin van het einde hoeft te zijn, maar gewoon een offday was. Niet verschieten dus als Williams in haar volgende wedstrijden weer stukken beter speelt.

FINALISTE OP WIMBLEDON

De Amerikaanse haalde immers onlangs nog de finale op Wimbledon. Iemand als Serena die al jaren meedraait in het wereldje weet echt wel hoe het eraan toe gaat. Ze zal zich wel voorgehouden hebbenn dat de mogelijkheid bestond dat het in haar 'tweede carrière' niet van een leien dakje zou lopen. Dit zonder haar wilskracht te verliezen. Bovendien trof ze een opponente die weinig regelmaat haalt, maar op een goede dag wel uitstekend kan tennissen.

Haar reactie pas na de wedstrijd bewees dat Serena kan relativeren en er kalm onder bleef. Dat was echt niet gespeeld. Weinige speelsters geloven zo hard in zichzelf dan Serena Williams. De verrassende uitschakeling in San José sluit niet uit dat Williams straks op de US Open weer één van de titelkandidaten is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws