Voormalig nummer één van de wereld met de schrik vrij in Amerika
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Azarenka overleeft moeilijke eersterondepartij in Stanford

Voormalig nummer één van de wereld met de schrik vrij in Amerika
Foto: © photonews

Met de switch naar het Amerikaanse hardcourt is het laatste deel van het tennisseizoen begonnen. Eén van de absolute toppers werd meteen op de proef gesteld. In Stanford moest Viktoria Azarenka de tenen uitkuisen om zich van een plek in de tweede ronde te verzekeren.

Azarenka werkt voor aan de weg terug naar de top nadat ze door een hevige strijd om het hoederecht over haar zoontje niet constant op tour kon gaan in het tenniscircuit. In Stanford kon ze wel aan de slag gaan en kreeg ze met Katerina Bondarenko meteen een te duchten tegenstandster. Dat bleek ook in de loop van de wedstrijd.

Nochtans schoot Azarenka wel als een raket uit de startblokken. In no time stond de Wit-Russische 4-0 voor. Ze zag haar voorsprong van twee breaks wel halveren, maar liet de eerste set niet meer uit handen glippen. Toch stond Bondarenko intussen met een beter gevoel op de baan. Ze liep 2-5 uit in de tweede set. Azarenka kwam nog helemaal terug en kreeg bij 6-5 zelfs twee matchballen. Bondarenko werkte deze weg en trok in een spannende tiebreak het laken naar zich toe.

TOPPER IN HET VOORUITZICHT

Bij 0-2 in de derde set leek de partij zelfs even helemaal gekanteld te zijn. Opnieuw toonde Azarenka echter haar typische vechtlust. Bij 5-5 ging ze door de opslag van haar tegenstandster om vervolgens de match uit te serveren. Azarenka haalde het met 6-3, 6-7 (7/9) en 7-5. In de volgende ronde wacht haar een echte topper tegen Garbiñe Muguruza.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws