De weg naar 'magisch' succes: open brief van Novak Djokovic onthult heel wat

De weg naar 'magisch' succes: open brief van Novak Djokovic onthult heel wat
Foto: © photonews

Zoals bekend betekende de titel op Wimbledon voor Novak Djokovic een terugkeer naar de top na twee moeilijke jaren. Om dat punt te bereiken, moest hij heel wat fysieke en mentale hindernissen nemen. Daarover schrijft de Serviër nu in een open brief op zijn website.

In een lange brief geeft hij toe dat zijn motivatie zakte nadat hij een elleboogblessure opliep. "Door een blessure aan mijn rechterelleboog was ik in 2017 zes maanden buiten strijd. Ik maakte nadien wel nog plezier op training, maar moest op mentaal vlak iets overwinnen tijdens de wedstrijden. Ik ben zo dikwijls kwetsbaar geweest de laatste jaren en ik ben het nog altijd. Ik schaam me daar niet voor", zegt de Wimbledon-kampioen.

Djokovic wijst ook op het belang van zijn gezin. "Om mijn zoon in de armen van mijn vrouw te zien tijdens de ceremonie was het beste gevoel dat ik ooit heb gehad na het winnen van een toernooi. Het was magisch. Ik ben zo dankbaar dat ik dat mocht meemaken. Sinds ik vader en echtgenoot ben geworden, is mijn wereld er mooier op geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws