Djokovic twijfelde na zware periode aan zichzelf: "Ik wist niet of ik helemaal zou kunnen terugkeren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Djokovic twijfelde na zware periode aan zichzelf: "Ik wist niet of ik helemaal zou kunnen terugkeren"

'Nole' is back! Novak Djokovic pakte na een moeilijke periode zijn eerste grandslamtitel in twee jaar op het heilige gras van Wimbledon. In de finale had hij alleen in de derde set last met de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

"In de derde set ging zijn niveau omhoog", vertelde de ex-nummer één van de wereld. "Hij was de betere speler, maar ik had vertrouwen in mezelf. Hij was in zijn eerste Wimbledon-finale, ik in mijn vijfde en dat verschil voel je. Hoe meer je wint, hoe meer zelfvertrouwen je hebt om op terug te vallen."

Voor Djokovic was vooral 2017 een tegenvaller. De Serviër moest lang timmeren aan de weg terug. "Ik heb twijfels gehad", vervolgde hij. "Ik wist niet of ik helemaal zou kunnen terugkeren. Die laatste twee jaar heb ik een dagboek bijgehouden, om mijn gevoelens te verwoorden. Man, ik heb ups-and-downs gekend!"

"Dit kan niet anders dan een sterke boost zijn voor mijn vertrouwen"

"Ik had niet verwacht zo snel weer op mijn hoogste niveau te staan, zeker niet na Roland Garros", doelt hij op zijn plek in de kwartfinales. "Maar ik ben erin geslaagd. Op Wimbledon, een heilige plaats."

De volgende grote opdracht wacht eind augustus met de US Open. Eerst zijn er nog de hardcourt-toernooien. "Dit kan niet anders dan een sterke boost zijn voor mijn vertrouwen en een springplank voor het vervolg worden", citeert HLN Djokovic. "Ik speel graag op hardcourts en de US Open was altijd een succesvol toernooi voor mij. Ik kijk ernaar uit om ook daar mijn beste tennis te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws