David Goffin krijgt ook op de ATP-ranking een dreun te verwerken
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties

David Goffin niet langer meer in de top 10 na vroege uitschakeling op Wimbledon

David Goffin krijgt ook op de ATP-ranking een dreun te verwerken
Foto: © photonews

David Goffin moet zijn vroege uitschakeling op Wimbledon ook op de ATP-ranking bekopen. Voor het eerst sinds oktober 2017 behoort onze landgenoot niet meer bij de beste tien spelers van de wereld.

Goffin vertoefde al negen maanden, sinds oktober 2017, in de top 10 van de ATP-ranking. Maar daar is vandaag een einde aan gekomen. Dankzij zijn snelle en pijnlijke exit in de eerste ronde van Wimbledon (tegen de Australiër Matthew Ebden, red.) moet de Luikenaar twee plaatsen achteruit en is hij tegenwoordig de nummer elf van de wereld. 

Djokovic en Anderson doen prima zaakjes

Onder meer Novak Djokovic springt over onze langenoot naar de top 10. Dat heeft hij aan zijn vierde eindzege op Wimbledon te danken. Ook verliezend finalist Kevin Anderson deed een uitstekende zaak en is de nummer 5 (+3) van de wereld. 

Rafael Nadal is na zijn halve finale op Wimbledon nog wat steviger leider. De Spanjaard heeft een geruststellende voorsprong van meer dan 2.000 punten op eerste achtervolger Roger Federer. De winnaar van Wimbledon 2017 ging er in de kwartfinales uit tegen Anderson. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws