Beste ranking ooit voor Alison Van Uytvanck!

Beste ranking ooit voor Alison Van Uytvanck!
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck maakte indruk op Wimbledon door onder meer Garbiñe Muguruza te kloppen. Het heeft onze landgenote geen windeieren gelegd. Van Uytvanck komt de top veertig binnen. Nooit eerder in haar carrière stond de tennisspeelster zo hoog.

Voor de start van het derde grandslamtoernooi van het jaar stond Van Uytvanck 47ste. Ze haalde op Wimbledon de achtste finales. Haar beste resultaat ooit op de All England Club. Hierdoor stijgt ze op de wereldranglijst naar de 40ste plaats. Haar hoogste notering ooit.

HALEP BLIJFT NUMERO UNO

Ook de finalistes van Wimbledon gaan er met rasse schreden op vooruit. Winnares Angelique Kerber stijgt van plek tien naar positie vier. Serena Williams komt voor het eerst sinds haar bevalling weer de top dertig binnen. De Amerikaanse gaat er 153 plaatsen op vooruit. Vanaf nu is ze het nummer 28 van de wereld. Simona Halep blijft het nummer één van de wereld.

Naast Alison Van Uytvanck is er nog een andere Belgische die erop vooruit gaat. Yanina Wickmayer boekt zes plaatsen winst en staat nu 95ste. Voor Kirsten Flipkens is er wel een klein verlies van vier posities. Ze staat wel nog net in de top vijftig. De beste Belgische blijft Elise Mertens op de vijftiende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws