Publiek damesfinale krijgt er onwaarschijnlijk mooi toetje bovenop
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 11 reacties

Naast damesfinale staat op Wimbledon ook vervolg van halve finale Nadal - Djokovic op menu

Publiek damesfinale krijgt er onwaarschijnlijk mooi toetje bovenop
Foto: © photonews

De mensen die vandaag een kaartje hebben voor Centre Court zullen waar krijgen voor hun geld. Vooraleer de damesfinale van start gaat, krijgen ze eerst het vervolg van de halve finale tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic te zien. Die wedstrijd werd gisteren gestaakt bij 2-1 in sets voor Djokovic.

Door de marathonpartij van Anderson en Isner konden Nadal en Djokovic pas iets na 21u Belgische tijd aan hun halve finale beginnen. De match werd onder een gesloten dak gespeeld. De twee toppers losten de verwachtingen helemaal in en zorgden voor een hoogstaande eerste deel van hun halve finale. Ze staken allebei een enorme kwaliteit in hun slagen.

In de eerste set kwam Djokovic wel een stukje beter voor de dag dan zijn tegenstander. In het altijd belangrijke zevende game realiseerde hij de eerste break uit de wedstrijd. De Serviër bleef nadien foutloos op de eigen service en won de eerste set met 6-4.

EEN BREAK MAAKT VERSCHIL IN EERSTE TWEE SETS

Ook in de tweede set was één break het verschil. Nadal nam al vroeg het commando over en kwam 3-1 voor. Die voorsprong gaf de Spanjaard niet meer in handen. In het negende spel van de set diende de nummer één van de wereld wel nog een breakbal weg te werken om er daarna toch 6-3 van te maken.

ADEMBENEMENDE TIEBREAK

Nadien haalde ze allebei hun beste niveau waardoor het bloedstollend spannend bleef. In de tiebreak van de derde set volgden de adembenemende punten zich op, met onder meer tal van prachtige drop shots. Djokovic redde drie breakballen en won de tiebreak met 11-9. Doordat er op Wimbledon een 'curfew' is, moest de wedstrijd om 23u Engelse tijd toch gestaakt worden. Vandaag gaat de partij verder om 14u Belgische tijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws