Nummer tien van de wereld te sterk voor Serena Williams in finale Wimbledon

Nummer tien van de wereld te sterk voor Serena Williams in finale Wimbledon
Foto: © photonews

Serena Williams heeft er op Wimbledon geen achtste titel kunnen bijdoen. Door het wegvallen van talloze reekshoofden werd Williams gaandeweg toch weer de grote favoriete om het derde grandslamtoernooi nog eens op haar naam te schrijven. In de finale was Angelique Kerber te sterk met twee keer 6-3.

Kerber zat meteen goed in de wedstrijd. De Duitse pakte de eerste twee spelletjes. Het was een voorbode van wat nog zou volgen, al kwam Williams wel snel op gelijke hoogte. Nadien zette het nummer tien van de wereld toch weer door. Bij 3-3 volgden er vier spelletjes op rij in het voordeel van Kerber. Uiteraard was dat voldoende om de eerste set te pakken.

In de tweede set maakte één break het verschil. Bij 2-2 sloeg Kerber opnieuw toe. Ze ging niet aan het twijfelen, ook al kwam de eindstreep dichterbij. De eerste matchbal was meteen de goede. Ook in de Australian Open van 2016 werd Williams in de finale geklopt door Kerber. Voor laatstgenoemde is Wimbledon 2018 de derde Grand Slam die ze weet te winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws