Haast ongezien lange marathonmatch doet discussie weer oplaaien
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Anderson en Isner vragen grandslamtoernooien om format aan te passen

Haast ongezien lange marathonmatch doet discussie weer oplaaien
Foto: © photonews

Het leek vrijdagavond alsof er nooit een einde ging komen aan de halve finale tussen Kevin Anderson en John Isner. Voor beide spelers was het een fysieke uitputtingsslag van jewelste. Eentje die misschien wel kan leiden tot een wijziging van de reglementen op grandslamtoernooien.

Zo'n mannenmatch kan wel eens vaker blijven aanslepen. Bij de mannen beschikken de meeste spelers immers over een sterke opslag en in de laatste set van de meeste grandslamtoernooien moet er een verschil van twee games op het bord komen. Enkel op de US Open speelt men een tiebreak in de vijfde set. In 2008 won Isner op Wimbledon over verschillende dagen eens van Mahut met 70-68 in de laatste set.

TIEBREAK INVOEREN

Ook nu was Isner dus betrokken in een marathonmatch en verloor hij met 26-24 in de vijfde set. "We moeten de regels aanpassen en een tiebreak invoeren", deed Isner na zijn match een oproep. De Amerikaan is er voorstander van om bij een 12-12 stand toch zeker een tiebreak in te voeren op alle grandslamtoernooien. Tenslotte heeft een laatste set bij zo'n score dan al een duur van twee sets.

Kevin Anderson trad zijn collega bij. "Ik hoop dat dit een signaal is voor de grandslamtoernooien om hun format te veranderen. Dit moet stoppen." Ook onze landgenoot Steve Darcis liet in een tweet weten dat het niet spelen van een tiebreak in de vijfde set 'belachelijk' is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws