Sprookje van Alison Van Uytvanck voorbij, pupil van Belgische coach opnieuw te sterk
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 17 reacties

Alison Van Uytvanck verliest van Daria Kasatkina in achtste finales Wimbledon

Sprookje van Alison Van Uytvanck voorbij, pupil van Belgische coach opnieuw te sterk
Foto: © photonews

Een hele sterke Alison Van Uytvanck zagen we op Wimbledon aan het werk, maar haar avontuur is nu wel voorbij. Van Uytvanck won in de achtste finales wel nog de eerste set. Helaas kon ze die inspanning niet doortrekken. Ze geraakte ook nu niet voorbij rijzende ster Daria Kasatkina.

Van Uytvanck had immers onlangs van Kasatkina verloren op Eastbourne. Dat was toen al een spannende partij. Gezien haar huidige vorm mocht Van Uytvanck deze keer dus wel op winst hopen. Ze schoot ook goed uit de startblokken. Onze landgenote kwam 2-0 en 4-2 voor tegen de speelster wiens coach de Belg Philippe Dehaes is. De Russische kwam echter telkens langszij.

PARTIJ KANTELT

Ook in de tiebreak bleef het bloedstollend spannend. Van Uytvanck werkte een setbal weg en ging via drie punten op rij alsnog naar 8-6-winst. In de tweede set kantelde de partij dan toch in het voordeel van het veertiende reekshoofd. Van Uytvanck zag een 2-1-voorsprong veranderen in een 2-5-achterstand. Een paar games later hadden beide speelsters elk één set gewonnen.

In de laatste set ging Kasatkina door op haar elan. Van Uytvanck moest nog twee keer haar service afstaan. Ze stribbelde wel nog even tegen, maar was er dan toch aan voor de moeite toen haar forehand bij de derde matchbal te ver ging.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws