Lovende woorden blijven komen voor Van Uytvanck: "Ali heeft het tennis voor de top tien"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Coach David Basile denkt dat Alison Van Uytvanck de top tien van de wereld kan halen

Lovende woorden blijven komen voor Van Uytvanck: "Ali heeft het tennis voor de top tien"
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck speelt vandaag haar achtste finale tegen Darya Kasatkina. Het is de tweede match op Court 18. Intussen blijven de lofbetuigingen over de Grimbergse binnenstromen. Haar coach David Basile denkt ook al even op lange termijn en gelooft zelfs dat de top tien halen mogelijk is.

Basile had de triomfen op Wimbledon voelen aankomen. "Na die eerste ronde is hier iets gebeurd bij Alison. Ze had een heel goed balgevoel, er zat iets extra in haar spel. Je zag het vertrouwen als het ware. Op training heeft ze altijd een goed niveau gehaald, ze moest het gewoon meer tonen in wedstrijden. Ik denk dat ze daar nu mee weg is", aldus Basile in HLN.

Volgens de coach heeft Van Uytvanck nog een enorme progressiemarge. "Ali heeft het tennis voor de top tien. Dat zei ik al over haar match tegen Wozniacki in Rome of haar finale in Boedapest tegen een sterke Cibulkova. Je weet ook dat er meer dan alleen maar goed tennis nodig is om daar te geraken. Dat ze dat soort tennis kan produceren, zorgt ook voor druk bij haar. Het zit in haar, maar we koppelen er geen verwachtingen aan."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws