Kiki Bertens zorgt voor schokkende primeur op Wimbledon
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Primeur op Wimbledon: geen enkel van de eerste tien reekshoofden in kwartfinales

Kiki Bertens zorgt voor schokkende primeur op Wimbledon

De Nederlandse Kiki Bertens staan voor het eerst in haar carrière in de kwartfinales van Wimbledon. Hoewel ze zelf wel twintigste reekshoofd is, kan men stellen dat Bertens hiermee het reekshoofdenfiasco compleet maakte. Met het verdwijnen van Pliskova zijn de eerste tien reekshoofden immers allemaa

Karolina Pliskova was als zevende reekshoofd nog de enige geplaatste speelster die op basis van haar ranking de kwartfinales moest halen. In de eerste zes spelletjes was er nog niets aan de hand voor de Tsjechische, want de wedstrijd ging gelijkop. Toen Bertens de volgende drie games naar zich toetrok, gingen de alarmbellen af.

In principe zou Pliskova met haar service op het gras in het voordeel moeten zijn, maar ze zag Bertens in de tweede set 0-3 uitlopen. De nummer zeven van de plaatsingslijst veerde toch nog een keer op en maakte er 4-4 van. Een tiebreak moest de tweede set beslissen en daarin was Bertens duidelijk de sterkste.

EERSTE KEER OOIT

Het is de eerste keer ooit dat geen enkele van de eerste tien reekshoofden bij de dames op Wimbledon de kwartfinales haalt. Halep, Wozniacki, Muguruza, Stephens, Svitolina, Garcia, Pliskova, Kvitova, Venus Williams en Keys zijn immers allemaal al naar huis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws