Alison Van Uytvanck niet uit haar lood te slaan, superfocus moet leiden tot beste grandslamprestatie ooit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Alison Van Uytvanck blijft focus behouden na succes op Wimbledon

Alison Van Uytvanck niet uit haar lood te slaan, superfocus moet leiden tot beste grandslamprestatie ooit
Foto: © photonews

De nummer drie van de wereld eventjes naar huis sturen en door je andere twee wedstrijden cruisen alsof het niets is. Het overkomt Alison Van Uytvanck allemaal op Wimbledon. Toch weigert Van Uytvanck de concentratie te verliezen, want ze weet dat haar focus haar nog verder kan brengen.

Het was belangrijk om na de winst tegen Muguruza niet te gaan zweven. "Het was moeilijk om na die wedstrijd de focus terug te vinden, ik moest als het ware resetten. Ik had een goede training en een goede opwarming. Ik was dan ook klaar om terug de baan op te gaan. Ik zei tegen mezelf: het toernooi is nog bezig, vieren kan je altijd nog achteraf.

Vervolgens zette Van Uytvanck ook Kontaveit opzij. "Ik begon de match redelijk goed. Ik retourneerde sterk en zette veel druk op haar. Zij begon daarna beter en beter te spelen en minder fouten te maken. Zo werd ik wel wat nerveuzer. Agressief zijn en in het punt blijven was de sleutel tot de overwinning", legt de Belgische uit aan HLN.

MEER GENIETEN

Mits winst tegen Kasatkina in de halve finales evenaart Van Uytvanck haar beste prestatie ooit op een Grand Slam: de kwartfinales op Roland Garros in 2015. "Ik voel me nog beter dan toen. Ik denk dat dit qua resultaat wel al kan tellen. Ik geniet er ook meer van dan in 2015."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws