Yanina Wickmayer geeft reden voor haar nederlaag aan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Yanina Wickmayer analyseert nederlaag tegen Donna Vekic

Yanina Wickmayer geeft reden voor haar nederlaag aan

Met een nederlaag tegen Donna Vekic is er voor Yanina Wickmayer een einde gekomen aan deze editie van Wimbledon. Toch is het niet voor niets geweest, want na de match gaf onze landgenote een correcte analyse. Bovendien staat ze straks opnieuw in de top honderd.

Wickmayer was in haar derderondepartij de speelster die zich het minst goed voelde op de baan. "Het voelde heel onwennig aan", verwees onze landgenote in HLN naar de spannende score in de eerste set. "Bij mij is dat gevoel nooit echt geweken. Ik kon nooit helemaal bevrijd spelen. Nadat zij die eerste set binnenhaalde, zag je dat zij iets meer ontspannen aan die tweede set kon beginnen."

GEEN RITME

Vekic hield de punten kort en gaf Wickmayer zo geen ritme. "Ik had de indruk dat ik de betere was in de langere slagenwisselingen. Maar op de belangrijke momenten heeft zij echt goed geserveerd. Ik had graag wat meer rally's gespeeld, maar slaagde daar te weinig in. Ik heb geen slechte match gespeeld, maar was ook niet op mijn best."

Toch leverde de Antwerpse tijdens deze Wimbledon één van haar beste prestaties sinds lang op een grandslamtoernooi. "Hier heb ik toch weer een iets hoger niveau gehaald. Ik speel beter en beter en moet verder werken in die reichting."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws