Ontketende Masters-kampioene van 2016 te sterk voor Elise Mertens
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Elise Mertens niet opgewassen tegen Dominika Cibulkova in derde ronde Wimbledon

Ontketende Masters-kampioene van 2016 te sterk voor Elise Mertens
Foto: © photonews

Voor Elise Mertens zit Wimbledon erop. Onze Belgische hoop had het grandslamtoernooi ingezet met twee prima wedstrijden, maar was kansloos in haar derderondepartij. Haar tegenstandster Dominika Cibulkova diste haar beste tennis op en stuurde Mertens met twee keer 6-2 huiswaarts.

In 2016 had Cibulkova de Masters gewonnen en de vierde plaats op de wereldranglijst bereikt. Tijdens deze Wimbledon lijkt de Slovaakse weer aan te knopen met haar allerbeste niveau. In de vorige ronde had ze de Britse Johanna Konta al redelijk eenvoudig uitgeschakeld.

TWEE BREAKS IN EERSTE SET

Ook Mertens kon Cibulkova niet echt in de problemen brengen. Na twee games stond het nog wel 1-1 gelijk. De opslag van Mertens werd hierna in de eerste set wel twee keer gebroken. Zo stevende haar opponente vlotjes af op setwinst.

Cibulkova wilde onze landgenote ook geen kans geven om zich terug in de wedstrijd te knokken. In de tweede set werd van in het begin het verschil gemaakt. De Slovaakse liep uit naar 3-0 en 5-1 en kon twee spelletjes later de winst binnenhalen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws