Wickmayer bijt set lang van zich af maar verslikt zich in vriendinnetje van drievoudig grandslamwinnaar
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Yanina Wickmayer verliest in derde ronde Wimbledon van Donna Vekic

Wickmayer bijt set lang van zich af maar verslikt zich in vriendinnetje van drievoudig grandslamwinnaar
Foto: © photonews

De stunt van Alison Van Uytvanck heeft nog niet meteen voor navolging gezorgd bij de andere Belgische speelsters. Yanina Wickmayer struikelde in haar derderondepartij over de Kroatische Donna Vekic. Het was wel het beste grandslamtoernooi voor Wickmayer van de laatste acht deelnames.

Wickmayer moest de eerste twee spelletjes prijsgeven, maar klom snel weer op gelijke hoogte. Zo werd het een spannende eerste set waarin beide speelsters elkaar geen duimbreed toegaven. Zo kwam het tot een tiebreak. Daarin bleek Vekic wel de betere. De nummer 55 van de wereld haalde het met 7-2.

MENTALE TIK

Dat was toch een mentale tik voor Wickmayer. In de tweede set kon ze niet echt meer een vuist maken. Bij een 2-0-achterstand won ze wel nog eens een spelletje, maar dat was het dan ook. Vekic, het vriendinnetje van Stan Wawrinka, plaatste zich voor de achtste finales.

Toch mag Wickmayer met opgeheven hoofd Wimbledon verlaten. Door het halen van de derde ronde was dit haar beste resultaat op een grandslamtoernooi sinds Roland Garros 2016.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws