Ruben Bemelmans weet waarom hij het zo lastig kon maken voor nummer tien van de wereld
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ruben Bemelmans reageert na nipte nederlaag tegen John Isner

Ruben Bemelmans weet waarom hij het zo lastig kon maken voor nummer tien van de wereld
Foto: © photonews

Ruben Bemelmans speelde een geweldige partij in de tweede ronde op Wimbledon. Dat hij het John Isner zo het vuur aan de schenen zou leggen, daar hadden ze in het kamp van de Amerikaan niet op gerekend. Bemelmans weet ook op welk vlak hij beter was dan zijn tegenstander.

Het was een wedstrijd over twee dagen. Vooral aan het eind van de eerste dag leek Bemelmans frisser. Hij won het mentale gevecht. "Ik heb een topper doen wankelen", zegt hij trots in HLN. "Ik was de betere op het veld en zat in zijn hoofd. Maar of dat iets had veranderd aan de score weet ik niet, want hij had nog altijd zijn service."

Bemelmans kreeg inderdaad 64 aces om de oren. En nog frustrerender: een paar daarvan sloeg het Amerikaanse opslagkanon toen de Belg eindelijk een paar breakpunten kreeg. "Op dat eerste was mijn eerste gedacht dat hij naar buiten ging serveren. Maar op het moment van zijn toss veranderde ik van idee en ging ik de andere kant op. Daar heb ik nu een beetje spijt van."

NIEUWE COACH

Natuurlijk kan onze landgenoot heel veel positieve zaken halen uit Wimbledon 2018. "Ik mag terecht fier zijn op mezelf. Ik ben uiteindelijk tegen een toptienspeler uit een verloren positie teruggekeerd. Met mijn nieuwe coach Philip Petzschner hebben we een woord 'commitment'. Dat moet ik elk punt van elke match tonen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws