Alison Van Uytvanck over haar 'moment de gloire': "Mijn beste match ooit"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Alison Van Uytvanck reageert na haar fantastische stunt tegen Garbiñe Muguruza

Alison Van Uytvanck over haar 'moment de gloire': "Mijn beste match ooit"

Alison Van Uytvanck heeft geschiedenis geschreven in haar grandioze partij tegen Muguruza. Van Uytvanck is de eerste Belgische ooit die de titelverdedigster kon uitschakelen op Wimbledon. Achteraf kon ze met volle teugen nagenieten.

Van Uytvanck oogde onwaarschijnlijk koelbloedig terwijl ze de nummer drie van de wereld domineerde. "Vanbinnen was ik nochtans aan het sterven", reageerde onze landgenote. "Zeker toen ik de match moest uitserveren. Dit is mijn beste match ooit, zeker op een grandslamtoernooi."

IN DE ZONE

Slices, dropshots, onverwoestbare forehands: ze lukten allemaal voor de Grimbergse. "Ik was voor een groot deel in de zone, kon doen wat ik wou. Ik wist wel dat ik dat niveau in me had, maar dan vooral op training. Het kwam er op aan dat nu ook eens te tonen in een match. Ik wist dat ik tot iets in staat was, maar om het dan te doen tegen Muguruza is niet simpel."

Drie jaar geleden haalde de Belgische de kwartfinales op Roland Garros. Misschien kan ze nu ook wel heel ver geraken op Wimbledon. Al wacht in de derde ronde opnieuw een verraderlijke tegenstandster met Anett Kontaveit. "Ik ga genieten en dan proberen dat gevoel van in de zone te zijn opnieuw op te roepen en mee te nemen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws