Yanina Wickmayer lijkt weer helemaal herboren

Yanina Wickmayer reageert na winst tegen Petkovic op Wimbledon

Yanina Wickmayer lijkt weer helemaal herboren

Yanina Wickmayer staat in de derde ronde op Wimbledon en dat had toch niet iedereen verwacht. De samenwerking met Steve Darcis levert zijn vruchten af. Dat Wickmayer zich op het heilige gras van twee pittige Duitse tantes kon ontdoen, laat het beste verhopen.

Wat Wickmayer zo goed deed tijdens haar eerste twee partijen op het derde grandslamtoernooi van het jaar: het momentum grijpen. Tegen Petkovic ging ze van 2-4 achter naar 6-4-setwinst en een break voorsprong in de tweede set. Petkovic had nadien wel nood aan een doktersbezoek, maar dat doet geen afbreuk aan de verdienste van Wickmayer.

TEVREDEN MET NIVEAU

"Ik heb eigenlijk niet veel aan haar gemerkt. Ik vond dat ze er nog stevig tegenaan ging", reageerde Wickmayer bij HLN. "Na de match heb ik het er niet meer over gehad met haar, maar ik zag wel dat ze klaar stond voor haar dubbel. Ik ben tevreden met mijn niveau en ben nu ook zeker van een plek op de hoofdtabel van de US Open. Dit doet me goed."

Onze landgenote blikt ook al vooruit naar haar derderondepartij tegen Donna Vekic. "Zij speelt de laatste tijd toch heel goed. De enige wedstrijden die ze verliest, is tegen de toppers. Ze kan heel goed tennissen op gras. De return en service zullen weer heel belangrijk worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws