Wat een stunt! Ijzersterke Van Uytvanck mept titelverdedigster van de baan!

Wat een stunt! Ijzersterke Van Uytvanck mept titelverdedigster van de baan!

De toppers blijven vallen als vliegen op Wimbledon en daar kunnen we in dit geval alleen maar blij om zijn. Titelverdedigster en nummer drie van de wereld Garbiñe Muguruza is de volgende die sneuvelt. Een ijzersterke Alison Van Uytvanck speelde de Spaanse helemaal tureluurs.

Van in het begin stond Van Uytvanck uitstekend te spelen en legde ze haar tegenstandster een hoog tempo op. Dat vertaalde zich in een 4-2-voorsprong. Dat liet Muguruza niet zomaar gebeuren. De titelfavoriete haalde de eerste set alsnog naar zich toe.

Mogelijk rekende zich op dat moment zegezeker, maar iin de volgende twee sets had ze nog amper iets in de pap te brokken. De forehand van Van Uytvanck draaide exceptioneel goed. Zeker op de tweede opslag van Muguruza sloeg de Belgische elke keer weer toe. Na een duel aan het net te winnen had Van Uytvanck de tweede set op zak.

EERSTE ZEGE TEGEN SPEELSTER UIT TOP TIEN

Ook in de laatste set was er geen verval bij Van Uytvanck. Onze landgenote speelde de wereldtopper aan de andere kant van het net bij momenten echt helemaal van de baan. Van Uytvanck won met 5-7, 6-2 en 6-1. Voor de Grimbergse haar eerste zege ooit tegen een speelster uit de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws