Sterke Bemelmans moet naar huis ondanks twee matchballen tegen nummer tien van de wereld

Sterke Bemelmans moet naar huis ondanks twee matchballen tegen nummer tien van de wereld
Foto: © photonews

Ruben Bemelmans zette vandaag zijn tweederondepartij op Wimbledon verder. Gisteren was de match gestaakt wegens de regen nadat Bemelmans tegen John Isner een achterstand van twee sets had goedgemaakt en een matchbal had weggewerkt. Na het hervatten van het spel verloor Bemelmans de laatste set.

Bij een 4-3-voorsprong voor Bemelmans begonnen beide spelers er opnieuw aan. Bij 5-4 kreeg Bemelmans zijn eerste breakpunten uit de wedstrijd. Dat waren dus meteen matchpunten. Net op dat moment kwam Isner met vier winnende services na mekaar, waarvan drie aces, op de proppen.

GEEN REBREAK

In het volgende spel kreeg Bemelmans zelf breakpunt tegen. De forehand van onze landgenoot ging net te ver waardoor zijn tegenstander mocht serveren voor de wedstrijd. Bemelmans kwam nog op één punt van een rebreak. Opnieuw volgde er een ace van het Amerikaanse opslagkanon. De nummer tien van de wereld maakte het vervolgens af en trok aan het langste eind met 6-1, 6-4, 6-7 (6/8), 6-7 (3/7) en 7-5.

Bemelmans heeft er alvast een sterke Wimbledon opzitten. Hij raaste met glans door het kwalificatietoernooi. Eens op de hoofdtabel won en verloor hij een spannende vijfsetter tegen meer dan te duchten tegenstanders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws