Na kerkhof bij de dames verdwijnt met finalist van vorig jaar ook kandidaat-winnaar bij de mannen

Marin Cilic geeft verrassend een voorsprong van twee sets weg tegen Guido Pella op Wimbledon

Na kerkhof bij de dames verdwijnt met finalist van vorig jaar ook kandidaat-winnaar bij de mannen
Foto: © photonews

Het regende al heel wat verrassingen op Wimbledon. Voornamelijk bij de dames, maar nu ook bij de mannen. Naast Roger Federer en Rafael Nadal was Marin Cilic een belangrijke kandidaat op de eindzege. Cilic domineerde ook de eerste twee sets in zijn tweederondepartij, maar ging alsnog onderuit.

De Kroaat stond vorig jaar nog in de finale van Wimbledon en had vorige week het toernooi van Queen's gewonnen door in de finale Novak Djokovic te kloppen. Met twee sterke sets tegen Pella zette Cilic zijn favorietenstatus gisteren kracht bij. In de derde set kwam hij wel een break achter alvorens een regenpauze de match met een dag verlengde.

Vandaag was de nummer drie van de wereld nooit op zijn gebruikelijke niveau. Pella serveerde de derde set uit. In de vierde set maakte de Argentijn ook een 3-1-achterstand goed alvorens de tiebreak naar zich toe te trekken. Een vijfde set moest dus voor de beslissing zorgen.

IN DE FOUT MET DE FOREHAND

Daarin ging het lang gelijkop, maar voelde Cilic wel de druk toenemen. Hij veegde nog drie matchballen weg, maar ging bij het vierde in de fout in de forehand. Pella zegevierde met 3-6, 1-6, 6-4, 7-6 (7/3) en 7-5 en plaatste zich voor het eerst in zijn carrière voor de derde ronde van Wimbledon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws