Iedereen maakt zich zorgen om Goffin, ook Belgische ex-speler heeft zijn mening

Xavier Malisse geeft zijn oordeel over de nederlaag van Goffin in eerste ronde Wimbledon

Iedereen maakt zich zorgen om Goffin, ook Belgische ex-speler heeft zijn mening

Na zijn achtste finale in Roland Garros een uitschakeling in de eerste ronde op Wimbledon: David Goffin is momenteel niet aan het feest. Zijn coach overweegt zelfs al om een sportpsycholoog in te schakelen. Xavier Malisse keek naar de wedstrijd van Goffin en stelt zich er ook vragen bij.

"Ik vind het heel bizar hetgeen met David is gebeurd", geeft X-Man toe bij HLN. "Ik ken de reden van zijn verlies niet. Misschien was hij een beetje ziek, hij leek alleszins erg moe. Want ook al speelde Ebden sterk, normaal gezien moet Goffin hem kunnen kloppen. Goffin bleef ook erg kalm, uitte geen frustraties, maar zette daarmee zichzelf ook niet op scherp."

Malisse, die zelf op Wimbledon de halve finales haalde in 2002, roept toch vooral op om kalmte. "We moeten zijn uitschakeling ook niet dramatiseren. Je kan niet top zijn op alle grandslamtoernooien. David is ook geen Roger of Rafa. Ook toptienspelers kunnen al eens een mindere periode doormaken. Nu moet hij zich oprichten en dat zal gebeuren, verwacht ik. Mentaal is hij sterk genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws