Pijnlijk, reekshoofd David Goffin moet meteen zijn koffers pakken op Wimbledon

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Pijnlijk, reekshoofd David Goffin moet meteen zijn koffers pakken op Wimbledon
Foto: © photonews

Van een pijnlijke nederlaag gesproken. David Goffin heeft zich in de eerste ronde op Wimbledon laten verrassen door de Australiër Matthew Ebden. Meteen exit dus voor het tiende reekshoofd.

Goffin (ATP 9) kreeg in de eerste ronde op Wimbledon meteen een verraderlijke tegenstander met Matthew Ebden, pas 51e op de ATP-ranking, maar wel een echte grasspecialist uit Australië. En in de eerste set wist Goffin meteen hoe laat het was. Ebden pakte de openingsset met 6-4.

In de tweede set ging het tot 3-3 gelijk op, maar daarna gaf Goffin zijn service uit handen en pakte de 30-jarige Ebden ook de tweede set met 6-3. Alarmfase rood voor de Luikenaar, die de volgende drie sets moest winnen om de tweede ronde te bereiken. 

Exit Goffin

Maar dat bleek ijdele hoop. Ook in de derde set had de Belgische nummer één geen antwoord op het sterke grasspel van Ebden. De Australiër won ook set 3 met 6-4 en kegelde zo het 10e reekshoofd meteen naar huis. Voor Ebden is het op een grandslam zijn eerste zege tegen een speler uit de top 10. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws