Lovende woorden voor Elise Mertens: "Heel knap en niet vanzelfsprekend"

Lovende woorden voor Elise Mertens: "Heel knap en niet vanzelfsprekend"
Foto: © photonews

Het Belgische damestennis scoort de laatste tijd behoorlijk goed dankzij sterke prestaties van verschillende speelsters en vooral de hoge WTA-notering van Elise Mertens. An-Sophie Mestach betuigt haar respect.

"Elise is sterk bezig. Ook Kirsten Flipkens heeft het onlangs vrij goed gedaan. Yanina Wickmayer staat ook dicht bij de top honderd. We hebben niet te klagen over het Belgische vrouwentennis", ziet Mestach dat het in de breedte goed zit.

VEEL RESPECT

De indrukwekkende prestaties van Mertens zijn haar niet ontgaan. "Als je zoals Elise de halve finale haalt op een Grand Slam en een aantal WTA-titels verovert: dat is heel knap en niet vanzelfsprekend. Ze deed dit ook op heel korte tijd. Daar heb ik veel respect voor", vertelt Mestach aan Tenniskrant.

Vorig jaar maakte Mestach zelf nog deel uit van het Fed Cup-team in de ontmoeting tegen Rusland. Ook in teamverband doen de Belgische tennisspeelsters het goed met behoud in de wereldgroep. "We behaalden een goede overwinning tegen Italië. Elise staat dan ook in de top twintig van de wereld en ook Alison Van Uytvanck is een heel goeie speelster."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws