David Goffin heeft strak plan om vorm te verbeteren met oog op sterke Wimbledon

David Goffin heeft strak plan om vorm te verbeteren met oog op sterke Wimbledon
Foto: © photonews

De overgang van gravel naar gras bezorgt menig tennisspeler kopzorgen en dat is bij David Goffin niet anders. Met slechts één graspartij in de benen is het afwachten of hij echt klaar is voor Wimbledon. Gelukkig heeft de Belg een plan om snel progressie te maken.

Op Queen's werd Goffin in de eerste ronde uitgeschakeld na een nederlaag tegen grasspecialist Feliciano Lopez. Zo speelt onze landgenoot slechts één partij op gras in de aanloop naar Wimbledon. Woensdag ging Goffin op een wedstrijdbaan van de All England Club trainen met Marin Cilic. Dat moet hem alsnog klaarstomen voor het derde grandslamtoernooi van het jaar.

"Die trainingen deze week zijn heel belangrijk", vertelt Goffin aan de BBC. "Zeker omdat ik tijd nodig heb om gewoon te raken aan het gras. De switch van gravel naar gras is echt wel een moeilijke overgang omdat het tegenovergestelde ondergronden zijn. Tegen Cilic trainen is daarom perfect want hij is zo'n goede grasspeler. Het was geweldig."

MOOIE HERINNERINGEN

Vorig jaar moest Goffin geblesseerd toekijken, maar toch draagt hij het toernooi in zijn hart. "Wimbledon is een speciale plek. Ik heb hier mooie herinneringen. En als je dat verse gras ziet op die mooie banen, dan weet je weer waarom je tennis speelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws