Belgen helpen elkaar: Yanina Wickmayer krijgt landgenoot en nog actieve speler als coach

Belgen helpen elkaar: Yanina Wickmayer krijgt landgenoot en nog actieve speler als coach
Foto: © photonews

Je ziet het wel vaker: Belgische spelers of speelster die even zonder coach reizen en dan op een toernooi een landgenoot of landgenote om assistentie vragen. Op Wimbledon doet Yanina Wickmayer toch enigszins onverwacht beroep op Steve Darcis.

De Luikenaar had niet meteen een trip naar Wimbledon gepland, want hij is out door een elleboogblessure. Als coach van Wickmayer kan hij dus toch zijn dienst bewijzen. "Het is een beetje moeilijk voor mij om hier rond te lopen, maar ik werk nu een paar weken met Yanina en doe dat graag."

VERTROUWEN VERLOREN

Darcis geeft bij de BBC duiding over de huidige gemoedstoestand van zijn nieuwe pupil. "Ze heeft nogal wat vertrouwen verloren met enkele spijtige nederlagen. Maar ze werkt enorm hard en ik ben er dan ook van overtuigd dat ze hier goed voor de dag zal komen".

Bij de mannen is de grote favoriet alweer Roger Federer. "Hij kan op gras uit de voeten en hij zal heel gemotiveerd zijn nu hij gezien heeft hoeveel keer Nadal gewonnen heeft op Roland Garros. Hij wil hier hetzelfde resultaat behalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws