Extra Belg op hoofdtabel Wimbledon: Bemelmans geeft voormalig nummer 17 van de wereld pak rammel

Ruben Bemelmans plaatst zich overtuigend voor de hoofdtabel op Wimbledon

Extra Belg op hoofdtabel Wimbledon: Bemelmans geeft voormalig nummer 17 van de wereld pak rammel

Het kwalificatietoernooi op Wimbledon is één grote glorietocht geworden voor Ruben Bemelmans. Onze landgenoot leed geen enkel setverlies, ook niet tegen Bernard Tomic. Nochtans is de Australiër de voormalig nummer 17 van de wereld. Bemelmans haalde tegen hem zwaar uit en mag naar de hoofdtabel.

Het moet gezegd: het vergaat Tomic de laatste jaren wel wat minder, maar onlangs leek hij weer helemaal op te leven. Op Rosmalen haalde Tomic verrassend de halve finales. Hij leek dus toch een te duchten tegenstander gaan worden voor Ruben Bemelmans, maar de Belg maakte er weinig woorden aan vuil.

DOMINERENDE BEMELMANS

Het gras is dan ook de favoriete ondergrond van Bemelmans, die zijn derde kwalificatiematch domineerde van begin tot einde. Zowel aan het begin als aan het einde van de eerste set ging hij door de opslag van Tomic. Bemelmans stoomde door en won in de tweede set twee keer drie games op rij. Tussenin was Tomic slechts één spelletje gegund.

In de derde set sprokkelde hij één spelletje meer, maar had Bemelmans opnieuw snel het verschil gemaakt. Onze landgenoot troefde zijn tegenstander af met 6-3, 6-1 en 6-2. Bemelmans kan dan ook met een pak vertrouwen richting de eerste ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws