Rafael Nadal stelt fans gerust: "Mijn lichaam had nood aan rust"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Rafael Nadal stelt fans gerust: "Mijn lichaam had nood aan rust"
Foto: © photonews

Rafael Nadal heeft er een slopend maar succesvol gravelseizoen opzitten. Dit jaar kwam de Spaanse nummer 2 van de wereld en winnaar van Roland Garros nog niet in actie op gras, maar aan zelfvertrouwen geen gebrek.

Wimbledon gaat op 2 juli van start, maar na een slopend gravelseizoen koos Nadal ervoor om nog niet op gras in actie te komen. "Ik zal minder goed voorbereid zijn, maar met mijn vertrouwen gaat het goed", vertelt de Roland Garros-winnaar in El Espanol. 

Geen toernooien dus voor Nadal, wél enkele goede trainingen. "Ik heb wat tijd nodig gehad om mijn spel en lichaam aan te passen aan het gras. Ik zal minder goed voorbereid zijn op Wimbledon. Ik heb een zeer intense campagne op gravel achter de rug. Mijn lichaam had nood aan rust. Zulke drastische veranderingen van ondergrond zijn nooit goed voor het lichaam."

Via enkele demonstratiematchen hoopt Nadal zich helemaal klaar te stomen. "Volgende week zal ik nog stevig trainen en daarna zal ik enkele demonstratiematchen spelen in Londen. Met mijn vertrouwen gaat het goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws