Tweevoudig grandslamwinnares moet meteen koffers pakken in Mallorca

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Tweevoudig grandslamwinnares moet meteen koffers pakken in Mallorca

Eén van de absolute toppers is meteen gesneuveld op het grastoernooi van Mallorca. Angelique Kerber heeft er de eerste ronde niet overleefd. De winnares van de Australian Open en US Open in 2016 was niet opgewassen tegen Alison Riske. De Amerikaanse triomfeerde met 5-7, 6-2 en 6-1.

Naast twee andere grandslamtoernooien te winnen, wist Kerber in 2016 ook de finale te halen op Wimbledon.  De Duitse is dus wel degelijk in staat tot topprestaties op gras, maar heeft duidelijk de beste vorm nog niet te pakken. Ze is ondertussen ook weggezakt naar de elfde plaats op de wereldranglijst.

GOED VAN START

In haar eersterondepartij in Mallorca ging ze wel nog goed van start. Ze won de eerste twee spelletjes. Toen Kerber serveerde voor de eerste set ging het nog mis. Riske maakte er 5-5 van. Hierna forceerde Kerber dan toch een nieuwe break om zo de set alsnog in de wacht te slepen.

Nadien was het beste er wel af bij Kerber. Ze hield in de tweede set nog gelijke tred tot 2-2. Nadien won de tweevoudig grandslamwinnares nog slechts één van de twaalf spelletjes. Riske neemt het in de achtste finales op tegen de Sloveense Polona Hercog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws