Mentaal gevecht is dè uitdaging van absolute wereldtopper bij terugkeer

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Mentaal gevecht is dè uitdaging van absolute wereldtopper bij terugkeer

Op het gras van Queen's gaat Andy Murray zijn langverhoopte terugkeer maken. De Britse topper heeft geen wedstrijd gespeeld sinds de kwartfinales van Wimbledon vorig jaar. Uiteraard is zijn comeback schitterend nieuws, maar Murray staat wel voor één grote uitdaging.

Het is immers uitkijken naar hoe Murray het zal doen op mentaal vlak. Het is immers geen kleine blessure die hij achter zich moet laten. Als je maanden out bent, kruipt dat ook in het hoofd. Belangrijk zal zijn of Murray echt gelooft dat hij er klaar voor is. Of hij er echt zeker van is dat de blessure tot het verleden behoort. Dat zal veel bepalen.

HEUPBLESSURE

Als Murray inderdaad weer helemaal fit is, kan hij zich volledig focussen op zijn spel. In het andere gevalzal hij echter de helft van de tijd vrezen dat er toch weer iets kan gebeuren. Zeker omdat het ook een heupblessure was die hem zo lang van de baan hield. Voor buitenstanders is het uiteraard moeilijk om te stellen hoe het met zijn heup is, maar op gras kan je al eens wegglijden en dan kan het wel eens gevaarlijk worden.

We wensen het Andy Murray niet toe. Zeker ook aangezien hij met Nick Kyrgios meteen een hele pittige tegenstander voorgeschoteld krijgt. In Stüttgart maakte de Australiër het Federer nog heel moeilijk. Het zal een goede Murray moeten zijn om in Queen's voldoende wedstrijdritme te verwerven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws