Alison Van Uytvanck gaat Kirsten Flipkens achterna

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Alison Van Uytvanck gaat Kirsten Flipkens achterna

Alison Van Uytvanck staat in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Mallorca. Ze moest zich in haar openingspartij ontdoen van de Wit-Russische Sabalenka. Die werd vorige week op Rosmalen al geklopt door Kirsten Flipkens en kon nu ook niet op tegen Van Uytvanck.

Sabalenka kende deze keer wel een iets betere start. Bij 1-1 in de eerste set won het nummer 43 van de wereld drie spelletjes op rij. Van Uytvanck kon de kloof in de eerste set niet meer dichten. Die ene break verschil bleef op het scorebord.

In de tweede set ging het gelijkop tot 2-2. Nadien nam Van Uytvanck steeds meer het heft in handen. Ze pakte op haar beurt drie opeenvolgende spelletjes om er 5-2 van te maken. Haar tegenstandster stribbelde wel nog wat tegen, maar Van Uytvanck hing de bordjes toch weer helemaal gelijk door het tweede setpunt te benutten.

VAN UYTVANCK DUWT DOOR

Een gelijkaardig scenario in de beslissende set. Sabalenka ging mee tot 2-2, maar nadien was Van Uytvanck helemaal los. De volgende twee spannende games gingen haar kant op en daarmee was de veer bij haar tegenstandster gebroken. Van Uytvanck duwde door en won met 3-6, 6-4 en 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws