Net geen kroon op het werk voor Kirsten Flipkens, Servische keert het tij in finale Rosmalen
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Kirsten Flipkens verliest enkelfinale van Rosmalen van Aleksandra Krunic

Net geen kroon op het werk voor Kirsten Flipkens, Servische keert het tij in finale Rosmalen

Kirsten Flipkens heeft nipt naast de toernooizege gegrepen in Rosmalen. Nadat ze zich blesseerde in de dubbelfinale geraakte Flipkens wel klaar voor de enkelfinale. Met een set en een break voorsprong leek ze ook op weg naar de winst, maar Aleksandra Krunic keerde de rollen nog om.

Flipkens liet meteen zien dat ze er klaar voor was door de eerste twee spelletjes te pakken. Haar tegenstandster bleef niet bij de pakken zitten en boog de 2-0-tussenstand om naar 3-5. Flipkens sloeg nog terug en dwong in de eerste set een tiebreak af. Daarin speelde onze landgenote uitmuntend: ze verloor geen enkel punt.

SERVEREN VOOR DE WEDSTRIJD

Toen Flipkens in de tweede set 3-1 en 4-2 voor kwam, leek ze op weg naar de overwinning. Krunic maakt er 4-4 van. Bij 5-4 serveerde Flipkens voor de wedstrijd, maar de Belgische moest haar opslagspel blanco inleveren. Haar Servische opponente ging ook met de volgende spelletjes aan de haal.

De veer was hierdoor gebroken bij Flipkens. Krunic liep snel uit in de derde set en gaf de zege niet meer uit handen. Flipkens verloor met 7-6 (7/0), 5-7 en 1-6.

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten van de wedstrijd. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws