Kirsten Flipkens pakt uit met huzarenstukje en wint twee matchen op één dag

Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
Kirsten Flipkens pakt uit met huzarenstukje en wint twee matchen op één dag

Kirsten Flipkens voelt zich goed in haar sas op het gras en dat heeft ze nog maar eens getoond op Rosmalen. Nadat ze eerder vandaag al de maat nam van Kiki Bertens schakelde Flipkens in Nederland ook de Wit-Russische Sabalenka uit. Goed voor een plek in de halve finales.

Eerder op de dag had Flipkens al gewonnen van Bertens met 6-4, 6-7( 6/8) en 6-1. Ook tegen Sabalenka was onze landgenote succesvol en had ze zelfs slechts twee sets nodig. Flipkens ging dan ook uitstekend van start en won meteen de eerste twee spelletjes. Ze ging hierna nog een keer door de service van Sabalenka.

SOORTGELIJK SCENARIO

De Wit-Russische brak wel één keertje terug, maar dat was niet genoeg om de setwinst van Flipkens in het gedrang te brengen. Een soortgelijk scenario in de tweede set: Flipkens die met de eerste twee games aan de haal ging en nadien haar voorsprong verziverde.

Flipkens haalde het uiteindelijk met tweemaal 6-4. De Belgische doet het overigens op meerdere vlakken goed in Rosmalen. Naast haar sterk enkeltoernooi bereikte ze ook al de halve finales in het dubbelspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws