Kim Clijsters looft speelster die in haar voetsporen stapt en doet denken aan Justine Henin
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Kim Clijsters heeft niets dan lof voor Roland Garros-winnares Simona Halep

Kim Clijsters looft speelster die in haar voetsporen stapt en doet denken aan Justine Henin

Langs alle kanten krijgt ze plots lof, Simona Halep. Als nummer één van de wereld een grandslam winnen: dat is wat de mensen willen zien. Ook Kim Clijsters bejubelt Simona Halep, met wie ze iets gemeen heeft. Al doet de speelstijl van de Roemeense meer denken aan die van Justine Henin.

Kim Clijsters analyseerde de Roland Garros-finale op Eurosport. "Simona speelde anderhalve set met een gespannen arm, maar kon het tij keren. Ze toonde haar criticasters dat ze mentaal kon aanklampen en zich erdoor kon vechten. Ik ben dan ook zo blij voor haar. Ik had één finale meer nodig om mijn eerste grandslamtitel te behalen."

Clijsters haalt terecht een bijzondere statistiek aan. Eerst enkele finales verliezen, hoeft geen onheil te betekenen. Halep mocht nu na drie finales voor het eerst zegevieren. Chris Evert verloor destijds ook haar eerste drie finales en won nadien onder meer zeven keer Roland Garros en zes keer Wimbledon. Voor Clijsters was het zelfs vier keer net niet alvorens ze vier grandslams won.

INDRUKWEKKEND PALMARES

De tennisstijl van Halep doet meer denken aan die van Henin. Net als de voormalige gravelkoningin brengt Halep variatie in het spel en moet ze het hebben van haar explosiviteit en tactisch inzicht. Of ze alsnog de indruwekkende palmares van Henin kan benaderen, zal de toekomst ons vertellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws